Topptur skidresa i Pyreneerna
La Mongie, Frankrike
 • Topptur skidresa i Pyreneerna
  Från Medelhavet till Atlanten, från Spanien till Frankrike, mellan 0 och 3400 m.ö.h, en resa mellan sex olika språk och kulturer. Ett världsarv landskap och kanske upplever Frankrikes bästa mat.
  Med andra ord finns det en annan bergskedja i Europa som bjuder på mycket fina toppturer och fin skidåkning. Häng med oss till fantastiska Pyrenéerna där skidåkningen är otrolig rolig och varierande. Glesa skogar, öppna fält med lagom lutning, branta korridorer. Landskapet i området består av två delar:
  – Gränskammen vid Spanien med höga toppar över 3000 m.ö.h och alpinterräng, där kommer vi att närma oss ett världsarvsområde kring Mont Perdu och Gavarnie, ett väldigt dramatiskt landskap.

  – Piemont, ett lägre område, 400 och 2800 m.ö.h, med mycket varierande åk som bjuder på otroliga vyer över Sydvästra Frankrikes lågland.

  Förkunskaper:
  Du ska vara van vid offpiståkning utan att behöva klara väldigt branta sluttningar och korridorer (över 40 graders brant). Toppturs erfarenhet är förstås ett plus men inget krav.. Har du bra kondition och brukar vandra, springa eller cykla fungerar det utmärkt. Vi kommer att köra mer än 1000 höjdmeter per dag.

  Program
  Programmet kan ändras beroende på snöförhållandena och vädret.

  Dag 1: Ankomst till flygplatsen. Bilkörning till Tarbes. Natt på hotell.

  Dag 2: Offpist på La Mongie och Pic du Midi (Pyreneernas La Grave). Bil till vårt
värdshus. Nattskidåkning i Hautacam med avslutning vid restaurangen L’Arrioutou. Typisk 7 rättersmiddag (ej inkluderat i priset).

  Dag 3: Vi försöker åka skidor trots gårdagens middag! Topptur i Hautacam. Pic du Mon eller Soum de Lascours.

  Dag 4: Cabaliros toppen i Estaing dalen. Ett stort öppet fält som leder till en brant och gles skog med en avslutning i sköna och fina ängar. Med utsikt över både den spanska gränsen och låglandet i Frankrike har vi definitivt en favorit topptur! Transfer till Aspe dalen.

  Dag 5: Soum Couy toppen vid gränsen av Baskien. Pyrenéernas bästa skogåk i Barlagne skogen. Sen bestigning av Camplong, Pyrenéernas nästbästa skogåk.
  
Dag 6: Pic d’Orhy, Baskiens högsta topp (2017 möh). Utsikt över Atlanten.

  Dag 7: Pic de Pombie. Fint öppet fält med utsikt över Pic du Midi d’Ossau, ett mäktigt och klippigt berg. Natt på hotell.


  Dag 8: Transfer till flygplatsen. Hemresa.

  I priset ingår
  Sex dagars ledning av en certifierad bergsguide/skidguide, transport mellan de olika skidorterna, Halvpension på värdshus eller hotell.

  I priset ingår inte
  Liftkort, eventuell skiduthyrning, middag på restaurang och lunch, dina eventuella omkostnader, allt som inte står i rubriken ”i priset ingår”.
 • Skidåkning, klättring, forspaddling och mycket mer. Tovo och Julien franska guider som pratar flytande svenska, bjuder på äventyr utöver det vanliga! Vi tar dig till smultronställe som ingen känner, vi är alltid flexibla, på jakt efter de bästa förhållanden! Häng med oss till Japan, Alperna, Pyreneérna, Korsika och andra fantastiska destinationer! Vi erbjuder också resegaranti och reseförsäkring genom franska resebyråer.
 • Alpint Äventyr är ett samarbete mellan Julien Turin, forspaddlingsinstruktör och

  skidguide utbildad av ENSA (Chamonix) och Tovo Spiral, bersguide utbildad av ENSA (Chamonix).  1/Bokning:

  En bokning börjar gälla efter att Bokningsvillkor och resevillkor har undertecknats och postats till Alpint Äventyr samt att en bokningsdeposition (förskott) på 30 % av summan per person har betalts in på Julien Turin eller Tovo Spiral konto beroende på vilken guide deltagaren ska åka med. Bokningsdeposition betalas via överföring.

  I fall där en bokning görs senare än 30 dagar före vistelsesstart ska hela vistelsesavgiften betalas in för att bokningen skall gälla. Har vi inte mottagit full betalning 30 dagar innan vistelsesstart har vi rätten att inställa bokningen utan återbetalning av depositionen.


  2/ Reseförsäkring och räddningsförsäkring:

  Reseförsäkringar kan inte köpas av Alpint Äventyr. Gästen är själv ansvarig att ha en försäkring som täcker olycksfall och räddning för bokad aktivitet. Det är ett krav från Alpint Äventyr att alla våra gäster har en Räddningsförsäkring som täcker Bergsräddning och sjukvård i det område som vistelsen utförs.


  3/ Avbokning gjord av gäst:

  Om en avbokning skulle vara nödvändig så ska detta meddelas till Alpint Äventyr via mail eller

  postgång.

  Följande kostnader gäller vid avbokning:

  - vid mer än 30 dagar innan guidning förloras bokningsdepositionen.

  - 30 till 15 dagar innan guidning förloras 50% av guidninsavgiften.

  - 15 till 8 dagar innan guidning förloras 75% av guidningsavgiften.

  - färre än 8 dagar innan guidning förloras 100% av guidningsavgiften.


  4/ Avbokning gjord av Alpint Äventyr:

  Alpint Äventyr reserverar sig för att i vissa situationer vara tvungen att ställa in aktivitet . Om det inte går att hitta ett nytt datum som passar gästen återbetalas hela den summa som gästen betalat till Alpint Äventyr.


  5/Pris:

  De priser som anges i våra aktiviteter är baserade på priserna som gäller i skidskolor eller bergsguidebyråer i Frankrike.

  I priserna ingår: guidning, transport till olika skid- eller topptursställe och möjligtvis lånet av alpint utrustningar (selar, stegjärnar, rep...) om det behövs.

  I priserna ingår inte: flygplatstransfert, boende, mat, liftkort. Den kostnaden kan betalas samtigidt som guidning, transport o.s.v.  Bokningsvillkor och resevillkor  6/Guidning och aktiviteter:

  - All aktivitet med Alpint Äventyr sker på egen risk.

  - Deltagaren ansvarar själv för att hålla sig informerad om rådande regler och krav samt

  efterfölja dessa.

  - Deltagaren är skyldig att följa de anvisningar som skid- eller bergsguiden lämnar.

  - Det är skid- / bergsguiden som utför guidningen som har ansvaret för säkerheten

  och beslut rörande detta. Det är alltså skid- / bergsguidens villkor och försäkringar som gäller

  vid eventuella tillbud.

  - Ej utnyttjade dagar med skid- / bergsguide återbetalas ej.

  - Guidningen genomförs oavsett väder. Det är upp till guiden att erbjuda det bästa möjliga utifrån givna förhållanden. Skulle guide och gäst i samförstånd besluta att avbryta aktiviteten görs detta underförstått att guiden inte tar ut sitt arvode för dessa dagar.


  7/ Gästen:

  En gäst ska följa sin guides instruktioner och beslut. Guiden har rätten att frånskilja en

  gäst eller ändra upplägget på den bokade aktiviteten. Anledningen till detta kan vara att

  guiden anser att gästen utsätter sig själv eller andra i gruppen för fara eller att en annan

  fara omöjliggör det ursprungliga upplägget. En gäst som blir frånskild har ingen rätt till någon

  återbetalning av guidningsavgiften. Men ska om möjligt bli erbjuden en alternativ aktivitet.


  8/ Information:

  All information på vår hemsida och i tryckt material är enbart av guidande karaktär. Vi har

  försökt att i största möjliga utsträckning ge korrekt information kring kursupplägg och fakta

  om aktiviteten. Vi vill reservera oss för eventuella fel som kan finnas i vårt material. Vi försöker

  genomföra våra kurser utifrån den beskrivning som vi marknadsfört kursen med. I vissa fall kan väder och andra yttre förhållanden göra att vi helt eller delvis går ifrån det ursprungliga upplägget.


  9/ Förväntningar:

  Alpint Äventyr gör alltid sitt yttersta för att ge sina gäster en givande och rolig upplevelse. I de

  fall där vi erbjuder utbildning strävar vi efter att ge gästen bästa möjliga inlärningsmiljö. Vi förstår att förväntningarna varierar kraftigt från person till person och vi kan inte garantera att uppfylla alla förväntningar. Genom att godkänna dessa villkor accepterar du att Alpint Äventyr, d.v.s. Julien Turin och Tovo Spiral, kan hållas ansvariga för gästers förväntningar som inte uppfylls. Detta inkluderar förväntningar på kvalitet eller kvantitet av snö, om toppen på berget nås eller ej. Kvalitet eller typ av boende, standard eller typ av transport.


  10/ Faror:

  Att delta i guidning med Alpint Äventyr kan innebära risker utöver de som förekommer på

  en mer konventionell resa. Skidåkning, klättring, alpinklättring och andra äventyrliga aktiviteter innefattar risker som kan resultera i allvarliga skador och även dödsfall. Våra guider kan bidra till att minska dessa faror men kan inte eliminera dem. Du måste vara medveten om dessa risker och acceptera dem. På samma sätt måste gästen också vara beredd att ta ansvar för sina egna handlingar under våra guidningar. Även om vi som guide ger gäster råd och anvisningar det är i slutändan gästers ansvar att avgöra var sina gränser går i förmåga och erfarenhet. Alpint Äventyr kan inte hållas ansvariga för gästers personliga val och beslut under våra aktiviteter.

 • Topptur skidresa i Pyreneerna
  Från Medelhavet till Atlanten, från Spanien till Frankrike, mellan 0 och 3400 m.ö.h, en resa mellan sex olika språk och kulturer. Ett världsarv landskap och kanske upplever Frankrikes bästa mat.
  Med andra ord finns det en annan bergskedja i Europa som bjuder på mycket fina toppturer och fin skidåkning. Häng med oss till fantastiska Pyrenéerna där skidåkningen är otrolig rolig och varierande. Glesa skogar, öppna fält med lagom lutning, branta korridorer. Landskapet i området består av två delar:
  – Gränskammen vid Spanien med höga toppar över 3000 m.ö.h och alpinterräng, där kommer vi att närma oss ett världsarvsområde kring Mont Perdu och Gavarnie, ett väldigt dramatiskt landskap.

  – Piemont, ett lägre område, 400 och 2800 m.ö.h, med mycket varierande åk som bjuder på otroliga vyer över Sydvästra Frankrikes lågland.

  Förkunskaper:
  Du ska vara van vid offpiståkning utan att behöva klara väldigt branta sluttningar och korridorer (över 40 graders brant). Toppturs erfarenhet är förstås ett plus men inget krav.. Har du bra kondition och brukar vandra, springa eller cykla fungerar det utmärkt. Vi kommer att köra mer än 1000 höjdmeter per dag.

  Program
  Programmet kan ändras beroende på snöförhållandena och vädret.

  Dag 1: Ankomst till flygplatsen. Bilkörning till Tarbes. Natt på hotell.

  Dag 2: Offpist på La Mongie och Pic du Midi (Pyreneernas La Grave). Bil till vårt
värdshus. Nattskidåkning i Hautacam med avslutning vid restaurangen L’Arrioutou. Typisk 7 rättersmiddag (ej inkluderat i priset).

  Dag 3: Vi försöker åka skidor trots gårdagens middag! Topptur i Hautacam. Pic du Mon eller Soum de Lascours.

  Dag 4: Cabaliros toppen i Estaing dalen. Ett stort öppet fält som leder till en brant och gles skog med en avslutning i sköna och fina ängar. Med utsikt över både den spanska gränsen och låglandet i Frankrike har vi definitivt en favorit topptur! Transfer till Aspe dalen.

  Dag 5: Soum Couy toppen vid gränsen av Baskien. Pyrenéernas bästa skogåk i Barlagne skogen. Sen bestigning av Camplong, Pyrenéernas nästbästa skogåk.
  
Dag 6: Pic d’Orhy, Baskiens högsta topp (2017 möh). Utsikt över Atlanten.

  Dag 7: Pic de Pombie. Fint öppet fält med utsikt över Pic du Midi d’Ossau, ett mäktigt och klippigt berg. Natt på hotell.


  Dag 8: Transfer till flygplatsen. Hemresa.

  I priset ingår
  Sex dagars ledning av en certifierad bergsguide/skidguide, transport mellan de olika skidorterna, Halvpension på värdshus eller hotell.

  I priset ingår inte
  Liftkort, eventuell skiduthyrning, middag på restaurang och lunch, dina eventuella omkostnader, allt som inte står i rubriken ”i priset ingår”.
 • Skidåkning, klättring, forspaddling och mycket mer. Tovo och Julien franska guider som pratar flytande svenska, bjuder på äventyr utöver det vanliga! Vi tar dig till smultronställe som ingen känner, vi är alltid flexibla, på jakt efter de bästa förhållanden! Häng med oss till Japan, Alperna, Pyreneérna, Korsika och andra fantastiska destinationer! Vi erbjuder också resegaranti och reseförsäkring genom franska resebyråer.
 • Alpint Äventyr är ett samarbete mellan Julien Turin, forspaddlingsinstruktör och

  skidguide utbildad av ENSA (Chamonix) och Tovo Spiral, bersguide utbildad av ENSA (Chamonix).  1/Bokning:

  En bokning börjar gälla efter att Bokningsvillkor och resevillkor har undertecknats och postats till Alpint Äventyr samt att en bokningsdeposition (förskott) på 30 % av summan per person har betalts in på Julien Turin eller Tovo Spiral konto beroende på vilken guide deltagaren ska åka med. Bokningsdeposition betalas via överföring.

  I fall där en bokning görs senare än 30 dagar före vistelsesstart ska hela vistelsesavgiften betalas in för att bokningen skall gälla. Har vi inte mottagit full betalning 30 dagar innan vistelsesstart har vi rätten att inställa bokningen utan återbetalning av depositionen.


  2/ Reseförsäkring och räddningsförsäkring:

  Reseförsäkringar kan inte köpas av Alpint Äventyr. Gästen är själv ansvarig att ha en försäkring som täcker olycksfall och räddning för bokad aktivitet. Det är ett krav från Alpint Äventyr att alla våra gäster har en Räddningsförsäkring som täcker Bergsräddning och sjukvård i det område som vistelsen utförs.


  3/ Avbokning gjord av gäst:

  Om en avbokning skulle vara nödvändig så ska detta meddelas till Alpint Äventyr via mail eller

  postgång.

  Följande kostnader gäller vid avbokning:

  - vid mer än 30 dagar innan guidning förloras bokningsdepositionen.

  - 30 till 15 dagar innan guidning förloras 50% av guidninsavgiften.

  - 15 till 8 dagar innan guidning förloras 75% av guidningsavgiften.

  - färre än 8 dagar innan guidning förloras 100% av guidningsavgiften.


  4/ Avbokning gjord av Alpint Äventyr:

  Alpint Äventyr reserverar sig för att i vissa situationer vara tvungen att ställa in aktivitet . Om det inte går att hitta ett nytt datum som passar gästen återbetalas hela den summa som gästen betalat till Alpint Äventyr.


  5/Pris:

  De priser som anges i våra aktiviteter är baserade på priserna som gäller i skidskolor eller bergsguidebyråer i Frankrike.

  I priserna ingår: guidning, transport till olika skid- eller topptursställe och möjligtvis lånet av alpint utrustningar (selar, stegjärnar, rep...) om det behövs.

  I priserna ingår inte: flygplatstransfert, boende, mat, liftkort. Den kostnaden kan betalas samtigidt som guidning, transport o.s.v.  Bokningsvillkor och resevillkor  6/Guidning och aktiviteter:

  - All aktivitet med Alpint Äventyr sker på egen risk.

  - Deltagaren ansvarar själv för att hålla sig informerad om rådande regler och krav samt

  efterfölja dessa.

  - Deltagaren är skyldig att följa de anvisningar som skid- eller bergsguiden lämnar.

  - Det är skid- / bergsguiden som utför guidningen som har ansvaret för säkerheten

  och beslut rörande detta. Det är alltså skid- / bergsguidens villkor och försäkringar som gäller

  vid eventuella tillbud.

  - Ej utnyttjade dagar med skid- / bergsguide återbetalas ej.

  - Guidningen genomförs oavsett väder. Det är upp till guiden att erbjuda det bästa möjliga utifrån givna förhållanden. Skulle guide och gäst i samförstånd besluta att avbryta aktiviteten görs detta underförstått att guiden inte tar ut sitt arvode för dessa dagar.


  7/ Gästen:

  En gäst ska följa sin guides instruktioner och beslut. Guiden har rätten att frånskilja en

  gäst eller ändra upplägget på den bokade aktiviteten. Anledningen till detta kan vara att

  guiden anser att gästen utsätter sig själv eller andra i gruppen för fara eller att en annan

  fara omöjliggör det ursprungliga upplägget. En gäst som blir frånskild har ingen rätt till någon

  återbetalning av guidningsavgiften. Men ska om möjligt bli erbjuden en alternativ aktivitet.


  8/ Information:

  All information på vår hemsida och i tryckt material är enbart av guidande karaktär. Vi har

  försökt att i största möjliga utsträckning ge korrekt information kring kursupplägg och fakta

  om aktiviteten. Vi vill reservera oss för eventuella fel som kan finnas i vårt material. Vi försöker

  genomföra våra kurser utifrån den beskrivning som vi marknadsfört kursen med. I vissa fall kan väder och andra yttre förhållanden göra att vi helt eller delvis går ifrån det ursprungliga upplägget.


  9/ Förväntningar:

  Alpint Äventyr gör alltid sitt yttersta för att ge sina gäster en givande och rolig upplevelse. I de

  fall där vi erbjuder utbildning strävar vi efter att ge gästen bästa möjliga inlärningsmiljö. Vi förstår att förväntningarna varierar kraftigt från person till person och vi kan inte garantera att uppfylla alla förväntningar. Genom att godkänna dessa villkor accepterar du att Alpint Äventyr, d.v.s. Julien Turin och Tovo Spiral, kan hållas ansvariga för gästers förväntningar som inte uppfylls. Detta inkluderar förväntningar på kvalitet eller kvantitet av snö, om toppen på berget nås eller ej. Kvalitet eller typ av boende, standard eller typ av transport.


  10/ Faror:

  Att delta i guidning med Alpint Äventyr kan innebära risker utöver de som förekommer på

  en mer konventionell resa. Skidåkning, klättring, alpinklättring och andra äventyrliga aktiviteter innefattar risker som kan resultera i allvarliga skador och även dödsfall. Våra guider kan bidra till att minska dessa faror men kan inte eliminera dem. Du måste vara medveten om dessa risker och acceptera dem. På samma sätt måste gästen också vara beredd att ta ansvar för sina egna handlingar under våra guidningar. Även om vi som guide ger gäster råd och anvisningar det är i slutändan gästers ansvar att avgöra var sina gränser går i förmåga och erfarenhet. Alpint Äventyr kan inte hållas ansvariga för gästers personliga val och beslut under våra aktiviteter.

FAKTA
Skidåkning-Topptur
Bokningsbar: Jan 20, 2019 - Mar 23, 2019

Spara
  Boende: Flerbäddsrum
  Måltider: Halvpension
  Utrustning: Nej
  Instruktör/Guide: Ja
  Nivå: Avancerad
  Restyp: Alla resenärer
  Flyg ingår: Nej
  Transfer t/r flygplatsen: Ja
  Wifi: Ja
  Antal dagar: 7
13 000:-
Frånpris per person
VÄLKOMSTERBJUDANDE

Prenumerera på vårt nyhetsbrev & få en välkomstrabatt vid din nästa bokning!

 
LÄGE
KONTAKTA OSS MED DIN FÖRFRÅGAN
Topptur skidresa i Pyreneerna, La Mongie, Jan 20, 2019 - Mar 23, 2019

Ingen förfrågan är bindande. Vi återkommer till dig inom 24h. Hälsningar, Alpint Äventyr

   Ja tack, jag vill gärna ta emot nyheter & erbjudanden från Active Trips
GARANTI HOS KAMMARKOLLEGIET

Den som är arrangör eller återförsäljare av paketresor enligt lagen (1992:1672) om paketresor skall ställa säkerhet hos Kammarkollegiet.

Resegarantilagen ska skydda resenärer när paketresor ställs in eller avbryts, vanligtvis på grund av att reseföretaget försatts i konkurs.