Island Peak - en bergstopp i Nepal
Nepal, Nepal
 • Välkommen på ett riktigt drömäventyr med Far Away Adventures. Älskar du berg så är den här resan nästan ett måste. Island Peak är ett berg som är relativt enkelt att bestiga. Men det är nödvändigt att kunna en del om bergsbestigning och vi har därför en kurs i programmet med våra erfarna bergsguider. Du får träna klättring på glaciär i replag, rappellering och sprickräddning.

  Äventyret börjar i Katmandu varifrån vi flyger upp till bergen. Sedan gör vi en vandring till Everest Base Camp och går upp på Kala Pathar så att vi får ytterligare upplevelser och är väl acklimatiserade inför bergsbestigningen. På vandringen bor vi i dubbelrum på enkla men trevliga små gästhus och på klättringen bor vi i tält.

  Dygnsplanering:
  Dag 1
  Ankomst Katmandu. Vår guide oss på flygplatsen och tar oss till vårt hotell.

  Dag 2
  Vår guide håller på morgonen en genomgång inför vårt äventyr. Sedan blir det lite sightseeing och vi besöker tempelområdet Swayambunath även kallat aptemplet. Natt på hotell.

  Dag 3
  Vårt äventyr börjar med en flygtur till bergsbyn Lukla på 2830 möh. Vi går sedan längs en stig genom skog och små byar till byn Phakding. (2600 möh)

  Dag 4
  Idag går vi längs den forsande floden Dudh Koshi. På hängbroar över floden fladdrar böneflaggor. Sherpafolket säger att vinden tar med budskapet om fred ut till världen. Det är en ordentlig stigning på eftermiddagen genom en skog till byn Namche på 3440 möh.

  Dag 5
  För att acklimatisera kroppen till hög höjd spenderar vi denna dag kring Namche. Vi tar en promenad och får en fin vy av Mt Everest, Lhotse, Ama Dablam och många andra höga snötäckta berg.

  Dag 6
  Idag vandrar vi längs en bergssida med spektakulära vyer. Vi går till Tengboche (3860 möh). Vi möter en och annan jak och ställer oss då på övre sidan av stigen och låter dem passera. Den sista biten går genom rhododendronskog till den lilla byn Deboche.

  Dag 7
  Idag kommer vi upp ovanför trädgränsen och då blir landskapet kargare. Vi får en vy av Island Peak strax innan vi når dagens mål, den steniga byn Dingboche (4410 möh).

  Dag 8
  Dag för acklimatisering. Nu känns det att vi befinner oss på högre höjd. Vi tar en långsam promenad upp på en bergskam och njuter av utsikten. Vi omges nu av snötäckta berg i alla väderstreck.

  Dag 9
  Idag går vi extra långsamt för att klara av höjden och acklimatisera oss. Vi stannar till vid ett minnesmonument för förolyckade bergsbestigare. Dagens mål är Lobuje på 4910 möh.

  Dag 10
  Nu börjar stigen bli smal och stenig. Det är kallt när vi ger oss iväg ut på stigen på morgonen. Nu vandrar vi med mössa på. Vi har cirka två timmar till den sista utposten innan Everest Base Camp. Vi äter lite varm mat i Gorak Shep innan vi fortsätter till baslägret på 5365 möh. Natten spenderar vi på ett enkelt tehus i Gorak Shep.

  Dag 11
  Vi vaknar tidigt för att gå upp på Kala Pathar (5545 möh). Här får vi den bästa vyn på vandringen av Mt Everest. Sedan börjar vår vandring tillbaka till Dingboche där vi ska vila en dag innan vi börjar vår klättringskurs.

  Dag 12
  Extra-/vilodag. Ibland kan vi bli försenade i bergen på grund av väder och vind. Den här extra dagen är inte alltför sällan väldigt värdefull.

  Dag 13
  Idag vilar vi i Dingboche. Men för den som har spring i benen finns det spännande omgivningar att utforska.

  Dag 14
  Idag går vi till Chukhung (4730 möh). Här börjar vi vår kurs efter lunch. Vi tränar rappellering och att vandra i replag. Natt i tält.

  Dag 15
  Vi vandrar till en glaciär och provar på isklättring.

  Dag 16
  Vi tränar idag på att rädda varandra ur sprickor och att använda isyxan för att stoppa upp ett fall m.m. Det är en rolig dag i en fantastiskt vacker omgivning. Natt i tält.

  Dag 17
  Idag vandrar vi till Island Peak Base Camp. Vi repeterar teknik och får en genomgång inför morgondagens stora äventyr. Natt i tält.

  Dag 18
  Vår guide väcker oss 02.00. Vi äter en varm och lätt frukost och packar termos och matsäck. Nu är det dags. Vi går först längs en brant och stenig stig med pannlampor på. När solen börjar gå upp når vi "crampon point" och vi sätter på oss stegjärn. Nu bär det av uppför i replag mot toppen. Några timmar senare står vi på toppen av Island Peak och beundrar havet av bergstoppar runtikring oss.

  Dag 19
  Det är härligt att med lätta fötter vandra ner till skogsbeklädda områden. I skogarna här ser vi ibland fasaner och bergsgetter.

  Dag 20
  Idag är sista dagen av storslagna bergsutsikter, men det är skönt att komma ner till Namche. Vi besöker byns bageri och får oss en varmdusch.

  Dag 21
  Idag vandrar vi våra sista uppför- och nedförsbackar. På eftermiddagen är vi tillbaka i Lukla och kan fira vårt lyckade äventyr.

  Dag 22
  Nu är det dags att flyga tillbaka till Katmandu. Resten av dagen är fri för vila, shopping eller egna strövtåg. Natt på hotell.

  Dag 23
  Efter att ha upplevt buddhismen i bergen är det nu dags att lära sig lite om hindusimen, den största religionen i Nepal. Vi åker till tempelområdet Pashupatinath. Här tillbeds guden Shiva och stadens kremeringar sker. Här träffar vi på Sadhus, heliga män i långa skägg med sminkade ansikten. Natt på hotell.

  Dag 24
  Hemresa.
 • Far Away Adventures arrangerar aktiva resor kring Himalaya. Följ med på en gruppresa eller låt oss skräddarsy ditt äventyr. Du kan kombinera eller välja mellan vandring, klättring, forspaddling, rafting, cykling och yoga. På sommarhalvåret har vi också forspaddlingskurser och ett ekoäventyr med yoga i Dala-Floda i Sverige.
 • När du köper en resa av Far Away Adventures gäller svensk konsumentlagstiftning. Det innefattar bland annat paketreselagen och resegarantilagen. Det betyder att om en resa blir avbruten eller inställd kan ersättning utbetalas ur resegarantin. Vid tvister finns klara regler om vad som gäller för dig som konsument.

  De allmänna och särskilda resevillkoren reglerar, tillsammans med de upplysningar som Far Away Adventures tillhandahåller, avtalet mellan resenären och arrangören.

  De allmänna och särskilda resevillkoren reglerar, tillsammans med de upplysningar som Far Away Adventures tillhandahåller, avtalet mellan resenären och arrangören.

  I avtalet ingår också särskild information som resenären fått avseende ändringar eller kompletteringar av ovanstående dokument. Villkoren följer bestämmelserna i Lagen om Paketresor. I de fall då de allmänna och särskilda villkoren är motstridiga gäller de särskilda villkoren. Nedan följer särskilda resevillkor för resa med Far Away Adventures.

  Adressändring

  Resenären ska hålla Far Away Adventures underrättad om eventuell adressändring så att ändrade avgångstider o dylikt kan meddelas.

  Avbeställningsskydd

  Avbeställningsskydd ingår inte i resans pris. Ett avbeställningsskydd ger dig möjlighet att boka av resan vid sjukdom med mera, se nedan. Du kan köpa ett avbeställningsskydd av Far Away Adventures till en kostnad av 300 kr. Avbeställningsskydd måste köpas vid samma tillfälle som du betalar anmälningsavgiften.

  Om resenären träffat avtal om avbeställningsskydd har resenären rätt att avbeställa resan utan annan kostnad än den som erlagts för avbeställningsskyddet samt en expeditionsavgift om 600 kr. Avbeställningsskyddet gäller om resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas eller sambos släkting i rakt upp- eller nedstigande led eller syskon eller person med vilken resenären gemensamt beställt resan före avresan men efter det att avtalet blivit bindande för resenären (d v s när anmälningsavgiften betalats) drabbas av akut sjukdom eller olycksfall som är av sådan art att resan inte kan genomföras.

  Avbeställningsskyddet ger också rätt till avbokning vid händelse som är av så ingripande karaktär för resenären att det inte är rimligt att kräva resenären ska genomföra resan. Resenären ska inte ha kunnat råda över händelsen och vare sig känt till eller bort känna till denna händelse då resan beställdes. Exempel på sådan händelse är t ex brand i den egna bostaden.

  När avbeställningsskyddet åberopas ska det ske skriftligen så snart som möjligt. Avbeställningen ska styrkas med läkarintyg och i förekommande fall med släktskapsintyg eller annat intyg. Avbeställning som kommer Far Away Adventures tillhanda efter resans avgång accepteras ej.

  Avbokning av resa

  Nedanstående gränser och belopp gäller om du avbokar din resa av annat skäl än de som kan åberopas vid nyttjande av avbeställningsskydd.

  Avbeställning tidigare än 60 dagar före avresedagen

  Resenären betalar 600 kr. Resterande anmälningsavgift återbetalas.

  Avbeställning 60 dagar eller senare, men tidigare än 30 dagar före avresedagen

  Anmälningsavgiften är förverkad.

  Avbeställning 30 dagar eller senare, men tidigare än 14 dagar före avresedagen

  Resenären betalar 25% av resans pris.

  Avbeställning 14 dagar eller senare, men tidigare än en vecka före avredagen

  Resenären betalar 50% av resans pris.

  Avbeställning samma vecka som avresa sker

  Resenären betalar 100% av resans pris.

  Betalning av resa

  Betalning sker vid två tillfällen. För att din anmälan ska vara giltig ska anmälningsavgift betalas in så fort du bokat din resa, dock senast fjorton dagar efter anmälan. Vi skickar ut resevillkor. Anmälningsavgiftens storlek är 2000 kr/person. När anmälningsavgiften betalts skickar vi ut bokningsbekräftelse och praktiska tips.

  Slutbetalning skall göras senast 40 dagar innan avresa. Sker anmälan senare än 30 dagar innan avresa ska hela resans pris inbetalas inom 3 dagar.

  Flyg

  Vi hjälper till med bokning av flygresa om så önskas.

  Försäkringar

  Du måste ha en heltäckande försäkring som ger fullgott skydd vid sjukdom och olycksfall. Försäkringen ska dessutom täcka kostnader vid eventuell hemtransport. Detta är ett villkor för deltagande i resan!

  Minimiantal deltagare

  För varje resa finns minimiantal resenärer för att vi ska kunna genomföra resan. Vid de tillfällen detta antal inte uppfylls erbjuds ofta resenären att genomföra resan mot pristillägg. Om prishöjningen överstiger 5% har resenären rätt att säga upp avtalet. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.

  Pass och visum

  På samtliga våra resor krävs pass och visum. Kostnaden för visum ingår inte i resans pris.

  Reklamation

  Skadestånd eller yrkande av prisavdrag ska skriftligen vara Far Away Adventures tillhanda senast två månader efter hemkomst.

  Ändring av resans pris

  Vi förbehåller oss rätten att korrigera priset på resan vid större förändringar av resans kostnader. Som förändringar räknas bl. a ändringar av transportkostnader och valutakurser. Eventuella förändringar av priset meddelas alltid resenären så fort som möjligt, dock senast 30 dagar innan avresa.

  Ändring av avtalsvillkor och resans utformning

  Resornas upplägg är av sådan karaktär att det är omöjligt att garantera att resplanen följs till hundra procent. Resplanen är därför alltid preliminär. Detta villkor måste accepteras av resenären. Far Away Adventures förbehåller sig rätten att göra ändringar av för resorna gällande avtalsvillkor.

  Förändringar av resplanen kan ske av många anledningar. Det kan handla om väderförutsättningar, de lokala myndigheternas påverkan, utverkning av tillstånd m.m. Det händer att flygbolagen ändrar sina flygtider och till och med linjesträckningar. Vi kan även bli tvungna att ändra angivna hotell eller transportmedel av olika anledningar. Vid förekommande fall är det Far Away Adventures ambition att finna en likvärdig ersättning.

  Om resenären väljer att inte utnyttja angivna hotell och transporter, eller lämnar gruppen under resans gång kan ingen återbetalning ske. Vidare frånsäger sig arrangören ekonomiskt ansvar för händelser som kan rubriceras som force-majeur.

  Far Away Adventures följer utvecklingen på alla resmål. Resorna är inte statiska. Därför är vi alltid beredda att förändra resorna för att göra dem än mer intressanta. I de fall vi byter ut en plats i resplanen mot en annan meddelas detta i god tid innan avresa.

  Det är inte alltid helt okomplicerat att möta en främmande kultur med dess traditioner och lagar. Vi besöker de mest olikartade kulturer med ambitionen att väcka förståelse och vidga kunskaperna om omvärlden. För att visa respekt, och bli respekterad, är det nödvändigt att resenären anpassar sig till den lokala kulturen i den utsträckning som krävs.

 • Välkommen på ett riktigt drömäventyr med Far Away Adventures. Älskar du berg så är den här resan nästan ett måste. Island Peak är ett berg som är relativt enkelt att bestiga. Men det är nödvändigt att kunna en del om bergsbestigning och vi har därför en kurs i programmet med våra erfarna bergsguider. Du får träna klättring på glaciär i replag, rappellering och sprickräddning.

  Äventyret börjar i Katmandu varifrån vi flyger upp till bergen. Sedan gör vi en vandring till Everest Base Camp och går upp på Kala Pathar så att vi får ytterligare upplevelser och är väl acklimatiserade inför bergsbestigningen. På vandringen bor vi i dubbelrum på enkla men trevliga små gästhus och på klättringen bor vi i tält.

  Dygnsplanering:
  Dag 1
  Ankomst Katmandu. Vår guide oss på flygplatsen och tar oss till vårt hotell.

  Dag 2
  Vår guide håller på morgonen en genomgång inför vårt äventyr. Sedan blir det lite sightseeing och vi besöker tempelområdet Swayambunath även kallat aptemplet. Natt på hotell.

  Dag 3
  Vårt äventyr börjar med en flygtur till bergsbyn Lukla på 2830 möh. Vi går sedan längs en stig genom skog och små byar till byn Phakding. (2600 möh)

  Dag 4
  Idag går vi längs den forsande floden Dudh Koshi. På hängbroar över floden fladdrar böneflaggor. Sherpafolket säger att vinden tar med budskapet om fred ut till världen. Det är en ordentlig stigning på eftermiddagen genom en skog till byn Namche på 3440 möh.

  Dag 5
  För att acklimatisera kroppen till hög höjd spenderar vi denna dag kring Namche. Vi tar en promenad och får en fin vy av Mt Everest, Lhotse, Ama Dablam och många andra höga snötäckta berg.

  Dag 6
  Idag vandrar vi längs en bergssida med spektakulära vyer. Vi går till Tengboche (3860 möh). Vi möter en och annan jak och ställer oss då på övre sidan av stigen och låter dem passera. Den sista biten går genom rhododendronskog till den lilla byn Deboche.

  Dag 7
  Idag kommer vi upp ovanför trädgränsen och då blir landskapet kargare. Vi får en vy av Island Peak strax innan vi når dagens mål, den steniga byn Dingboche (4410 möh).

  Dag 8
  Dag för acklimatisering. Nu känns det att vi befinner oss på högre höjd. Vi tar en långsam promenad upp på en bergskam och njuter av utsikten. Vi omges nu av snötäckta berg i alla väderstreck.

  Dag 9
  Idag går vi extra långsamt för att klara av höjden och acklimatisera oss. Vi stannar till vid ett minnesmonument för förolyckade bergsbestigare. Dagens mål är Lobuje på 4910 möh.

  Dag 10
  Nu börjar stigen bli smal och stenig. Det är kallt när vi ger oss iväg ut på stigen på morgonen. Nu vandrar vi med mössa på. Vi har cirka två timmar till den sista utposten innan Everest Base Camp. Vi äter lite varm mat i Gorak Shep innan vi fortsätter till baslägret på 5365 möh. Natten spenderar vi på ett enkelt tehus i Gorak Shep.

  Dag 11
  Vi vaknar tidigt för att gå upp på Kala Pathar (5545 möh). Här får vi den bästa vyn på vandringen av Mt Everest. Sedan börjar vår vandring tillbaka till Dingboche där vi ska vila en dag innan vi börjar vår klättringskurs.

  Dag 12
  Extra-/vilodag. Ibland kan vi bli försenade i bergen på grund av väder och vind. Den här extra dagen är inte alltför sällan väldigt värdefull.

  Dag 13
  Idag vilar vi i Dingboche. Men för den som har spring i benen finns det spännande omgivningar att utforska.

  Dag 14
  Idag går vi till Chukhung (4730 möh). Här börjar vi vår kurs efter lunch. Vi tränar rappellering och att vandra i replag. Natt i tält.

  Dag 15
  Vi vandrar till en glaciär och provar på isklättring.

  Dag 16
  Vi tränar idag på att rädda varandra ur sprickor och att använda isyxan för att stoppa upp ett fall m.m. Det är en rolig dag i en fantastiskt vacker omgivning. Natt i tält.

  Dag 17
  Idag vandrar vi till Island Peak Base Camp. Vi repeterar teknik och får en genomgång inför morgondagens stora äventyr. Natt i tält.

  Dag 18
  Vår guide väcker oss 02.00. Vi äter en varm och lätt frukost och packar termos och matsäck. Nu är det dags. Vi går först längs en brant och stenig stig med pannlampor på. När solen börjar gå upp når vi "crampon point" och vi sätter på oss stegjärn. Nu bär det av uppför i replag mot toppen. Några timmar senare står vi på toppen av Island Peak och beundrar havet av bergstoppar runtikring oss.

  Dag 19
  Det är härligt att med lätta fötter vandra ner till skogsbeklädda områden. I skogarna här ser vi ibland fasaner och bergsgetter.

  Dag 20
  Idag är sista dagen av storslagna bergsutsikter, men det är skönt att komma ner till Namche. Vi besöker byns bageri och får oss en varmdusch.

  Dag 21
  Idag vandrar vi våra sista uppför- och nedförsbackar. På eftermiddagen är vi tillbaka i Lukla och kan fira vårt lyckade äventyr.

  Dag 22
  Nu är det dags att flyga tillbaka till Katmandu. Resten av dagen är fri för vila, shopping eller egna strövtåg. Natt på hotell.

  Dag 23
  Efter att ha upplevt buddhismen i bergen är det nu dags att lära sig lite om hindusimen, den största religionen i Nepal. Vi åker till tempelområdet Pashupatinath. Här tillbeds guden Shiva och stadens kremeringar sker. Här träffar vi på Sadhus, heliga män i långa skägg med sminkade ansikten. Natt på hotell.

  Dag 24
  Hemresa.
 • Far Away Adventures arrangerar aktiva resor kring Himalaya. Följ med på en gruppresa eller låt oss skräddarsy ditt äventyr. Du kan kombinera eller välja mellan vandring, klättring, forspaddling, rafting, cykling och yoga. På sommarhalvåret har vi också forspaddlingskurser och ett ekoäventyr med yoga i Dala-Floda i Sverige.
 • När du köper en resa av Far Away Adventures gäller svensk konsumentlagstiftning. Det innefattar bland annat paketreselagen och resegarantilagen. Det betyder att om en resa blir avbruten eller inställd kan ersättning utbetalas ur resegarantin. Vid tvister finns klara regler om vad som gäller för dig som konsument.

  De allmänna och särskilda resevillkoren reglerar, tillsammans med de upplysningar som Far Away Adventures tillhandahåller, avtalet mellan resenären och arrangören.

  De allmänna och särskilda resevillkoren reglerar, tillsammans med de upplysningar som Far Away Adventures tillhandahåller, avtalet mellan resenären och arrangören.

  I avtalet ingår också särskild information som resenären fått avseende ändringar eller kompletteringar av ovanstående dokument. Villkoren följer bestämmelserna i Lagen om Paketresor. I de fall då de allmänna och särskilda villkoren är motstridiga gäller de särskilda villkoren. Nedan följer särskilda resevillkor för resa med Far Away Adventures.

  Adressändring

  Resenären ska hålla Far Away Adventures underrättad om eventuell adressändring så att ändrade avgångstider o dylikt kan meddelas.

  Avbeställningsskydd

  Avbeställningsskydd ingår inte i resans pris. Ett avbeställningsskydd ger dig möjlighet att boka av resan vid sjukdom med mera, se nedan. Du kan köpa ett avbeställningsskydd av Far Away Adventures till en kostnad av 300 kr. Avbeställningsskydd måste köpas vid samma tillfälle som du betalar anmälningsavgiften.

  Om resenären träffat avtal om avbeställningsskydd har resenären rätt att avbeställa resan utan annan kostnad än den som erlagts för avbeställningsskyddet samt en expeditionsavgift om 600 kr. Avbeställningsskyddet gäller om resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas eller sambos släkting i rakt upp- eller nedstigande led eller syskon eller person med vilken resenären gemensamt beställt resan före avresan men efter det att avtalet blivit bindande för resenären (d v s när anmälningsavgiften betalats) drabbas av akut sjukdom eller olycksfall som är av sådan art att resan inte kan genomföras.

  Avbeställningsskyddet ger också rätt till avbokning vid händelse som är av så ingripande karaktär för resenären att det inte är rimligt att kräva resenären ska genomföra resan. Resenären ska inte ha kunnat råda över händelsen och vare sig känt till eller bort känna till denna händelse då resan beställdes. Exempel på sådan händelse är t ex brand i den egna bostaden.

  När avbeställningsskyddet åberopas ska det ske skriftligen så snart som möjligt. Avbeställningen ska styrkas med läkarintyg och i förekommande fall med släktskapsintyg eller annat intyg. Avbeställning som kommer Far Away Adventures tillhanda efter resans avgång accepteras ej.

  Avbokning av resa

  Nedanstående gränser och belopp gäller om du avbokar din resa av annat skäl än de som kan åberopas vid nyttjande av avbeställningsskydd.

  Avbeställning tidigare än 60 dagar före avresedagen

  Resenären betalar 600 kr. Resterande anmälningsavgift återbetalas.

  Avbeställning 60 dagar eller senare, men tidigare än 30 dagar före avresedagen

  Anmälningsavgiften är förverkad.

  Avbeställning 30 dagar eller senare, men tidigare än 14 dagar före avresedagen

  Resenären betalar 25% av resans pris.

  Avbeställning 14 dagar eller senare, men tidigare än en vecka före avredagen

  Resenären betalar 50% av resans pris.

  Avbeställning samma vecka som avresa sker

  Resenären betalar 100% av resans pris.

  Betalning av resa

  Betalning sker vid två tillfällen. För att din anmälan ska vara giltig ska anmälningsavgift betalas in så fort du bokat din resa, dock senast fjorton dagar efter anmälan. Vi skickar ut resevillkor. Anmälningsavgiftens storlek är 2000 kr/person. När anmälningsavgiften betalts skickar vi ut bokningsbekräftelse och praktiska tips.

  Slutbetalning skall göras senast 40 dagar innan avresa. Sker anmälan senare än 30 dagar innan avresa ska hela resans pris inbetalas inom 3 dagar.

  Flyg

  Vi hjälper till med bokning av flygresa om så önskas.

  Försäkringar

  Du måste ha en heltäckande försäkring som ger fullgott skydd vid sjukdom och olycksfall. Försäkringen ska dessutom täcka kostnader vid eventuell hemtransport. Detta är ett villkor för deltagande i resan!

  Minimiantal deltagare

  För varje resa finns minimiantal resenärer för att vi ska kunna genomföra resan. Vid de tillfällen detta antal inte uppfylls erbjuds ofta resenären att genomföra resan mot pristillägg. Om prishöjningen överstiger 5% har resenären rätt att säga upp avtalet. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.

  Pass och visum

  På samtliga våra resor krävs pass och visum. Kostnaden för visum ingår inte i resans pris.

  Reklamation

  Skadestånd eller yrkande av prisavdrag ska skriftligen vara Far Away Adventures tillhanda senast två månader efter hemkomst.

  Ändring av resans pris

  Vi förbehåller oss rätten att korrigera priset på resan vid större förändringar av resans kostnader. Som förändringar räknas bl. a ändringar av transportkostnader och valutakurser. Eventuella förändringar av priset meddelas alltid resenären så fort som möjligt, dock senast 30 dagar innan avresa.

  Ändring av avtalsvillkor och resans utformning

  Resornas upplägg är av sådan karaktär att det är omöjligt att garantera att resplanen följs till hundra procent. Resplanen är därför alltid preliminär. Detta villkor måste accepteras av resenären. Far Away Adventures förbehåller sig rätten att göra ändringar av för resorna gällande avtalsvillkor.

  Förändringar av resplanen kan ske av många anledningar. Det kan handla om väderförutsättningar, de lokala myndigheternas påverkan, utverkning av tillstånd m.m. Det händer att flygbolagen ändrar sina flygtider och till och med linjesträckningar. Vi kan även bli tvungna att ändra angivna hotell eller transportmedel av olika anledningar. Vid förekommande fall är det Far Away Adventures ambition att finna en likvärdig ersättning.

  Om resenären väljer att inte utnyttja angivna hotell och transporter, eller lämnar gruppen under resans gång kan ingen återbetalning ske. Vidare frånsäger sig arrangören ekonomiskt ansvar för händelser som kan rubriceras som force-majeur.

  Far Away Adventures följer utvecklingen på alla resmål. Resorna är inte statiska. Därför är vi alltid beredda att förändra resorna för att göra dem än mer intressanta. I de fall vi byter ut en plats i resplanen mot en annan meddelas detta i god tid innan avresa.

  Det är inte alltid helt okomplicerat att möta en främmande kultur med dess traditioner och lagar. Vi besöker de mest olikartade kulturer med ambitionen att väcka förståelse och vidga kunskaperna om omvärlden. För att visa respekt, och bli respekterad, är det nödvändigt att resenären anpassar sig till den lokala kulturen i den utsträckning som krävs.

FAKTA
Klättring, Bergsbestigning
Bokningsbar: Okt 05, 2018 - Okt 28, 2018

Spara
  Boende: Tält & hotell
  Måltider: Helpension
  Utrustning: Ja
  Instruktör/Guide: Ja
  Nivå: Avancerad
  Restyp: Alla resenärer
  Flyg ingår: Nej
  Transfer t/r flygplatsen: Ja
  Wifi: Nej
  Antal dagar: 24
31 400:-
Pris per person
VÄLKOMSTERBJUDANDE

Prenumerera på vårt nyhetsbrev & få en välkomstrabatt vid din nästa bokning!

 
LÄGE
KONTAKTA OSS MED DIN FÖRFRÅGAN
Island Peak - en bergstopp i Nepal, Nepal, Okt 05, 2018 - Okt 28, 2018

Ingen förfrågan är bindande. Vi återkommer till dig inom 24h. Hälsningar, Far Away Adventures

   Ja tack, jag vill gärna ta emot nyheter & erbjudanden från Active Trips
GARANTI HOS KAMMARKOLLEGIET

Den som är arrangör eller återförsäljare av paketresor enligt lagen (1992:1672) om paketresor skall ställa säkerhet hos Kammarkollegiet.

Resegarantilagen ska skydda resenärer när paketresor ställs in eller avbryts, vanligtvis på grund av att reseföretaget försatts i konkurs.