Annapurna Base Camp - vandring i Nepal
Nepal, Nepal
 • Välkommen att boka in dig på en speciell vandring till Annapurna Base Camp med Far Away Adventures. Detta är en av Nepals absolut bästa vandringar med spektakulära bergsvyer, byupplevelser och bekväma boenden. De första dagarna vandrar vi en lite annorlunda väg i ett område som väldigt få turister besöker. Här får vi uppleva det genuina Nepal och vi kommer nära den nepalesiska kulturen Vi vandrar fyra till sju timmar per dag och bor i dubbelrum i små tehus i byar. Några nätter bor vi hemma hos lokala familjer. I Katmandu och Pokhara bor vi på bekväma hotell. Far Away Adventures har snart tjugo års erfarenhet av Nepal - och mycket omtyckta guider av vilka du får lära dig allt om livet i Nepal.

  Dygnsplanering:
  Dag 1
  Du blir upphämtad på flyget. Vi äter middag tillsammans i Katmandu.

  Dag 2
  Efter en flygtur till Pokhara åker vi buss till Galeshwar (1200 m). På vår väg passerar vi flera floder och fina små byar. Vi äter lunch också börjar vi vår tre timmars vandring upp till byn Banskharka (1550 m). Gradvis ser vi hur byn nedanför oss krymper när vi vandrar uppför branta stentrappor. Redan idag har vi vyer över de fina bergen Nilgiri och Dhaulagiri på över 7000 meter.

  Dag 3
  Vandring till Nagi (2320m). Idag vandrar vi längs en bergskam och in i en rhododendronskog. Mellan trädstammarna har vi vyer över byar i dalarna och av de snötäckta bergstopparna.

  Dag 4
  Vandring till Mohare Danda (3300m). Vi fortsätter uppåt genom bambu- och rhododendronskog. Vid vandringens mål Mohare Danda väntar en fantastisk vy över bergen.

  Dag 5
  Vandring till Tadapani (2600 m). Nu kommer vi in på stigen till Poon Hill och här märker vi att det är fler turister. Det är mycket uppför en stund till byn Gorepani, sedan går det nedåt igen till floden som vi korsar och sedan är det uppåt igen och vi får vackra vyer av Annapurna South och Machapuchre. Natt i tehus.

  Dag 6
  Vandring till Chomrong (2100 m). Vi fortsätter på vår stig mot Annapurna Base Camp. Vi går genom skogspartier, ibland uppför stentrappor på lite brantare ställen. I byar ser vi grönsaksodlingar.

  Dag 7
  Vandring till Dovan (2600 m). Idag vandrar vi genom den lilla byn Bambo. Härikring ser vi flera vackra vattenfall. Sedan går stigen uppför igen genom bambu- och rhododendronskog. Nu börjar naturen bli vildare och byarna blir färre.

  Dag 8
  Till Machapuchre Base Camp (3700 m). Berget Machapuchre är heligt och det är inte tillåtet att bestiga det. I stället får man njuta av att se på det. Nu är vi inte långt ifrån Annapurna Base Camp. Vi vandrar i lugnt temp och låter kroppen acklimatisera sig till höjden.

  Dag 9
  Till Annapurna Base Camp. (4130 m). Efter två timmars vandring kommer vi idag till vandringens högsta punkt på 4130 m. Vi spenderar hela eftermiddagen här för att verkligen njuta av utsikten,

  Dag 10
  Tillbaka nedåt. Det blir skönt att komma ner till den grönskande skogen och lite tjockare luft igen. Vi njuter av små vattenfall längs stigen.

  Dag 11
  Idag vandrar vi till Jinu Danda. Här går vi ner till floden där vi kan bada i varma källor.

  Dag 12
  Vi har ungefär tre timmars vandring kvar innan vi en jeep kan hämta upp oss. Två timmar senare checkar vi in på vårt hotell i Pokhara.

  Dag 13
  Idag besöker vi ett hem i Pokhara vi får en traditionell nepalesisk lunch. I närheten finns en liten skola som vi besöker. Sedan följer den som vill med till den Fairtrade-märkta organisationen Womens Skills Development Org. Eftermiddagen är fri för vila och egna strövtåg.

  Dag 14
  Vi åker buss tillbaka mot Katmandu men halvvägs stannar vi till för att göra en raftingtur på floden Trisuli. Den som inte vill ge sig ut i några forsar kan spendera eftermiddagen på stranden.

  Dag 15
  Idag blir det sightseeing på det hinduiska tempelområdet Pashupatinath. Sedan gör vi en promenad genom gränderna kring turistkvarteret till det gamla kungliga torget Durbar Square.

  Dag 16
  Hemresa. Vi ordnar med transport till flyget.
 • Far Away Adventures arrangerar aktiva resor kring Himalaya. Följ med på en gruppresa eller låt oss skräddarsy ditt äventyr. Du kan kombinera eller välja mellan vandring, klättring, forspaddling, rafting, cykling och yoga. På sommarhalvåret har vi också forspaddlingskurser och ett ekoäventyr med yoga i Dala-Floda i Sverige.
 • Avtal mellan Far Away Adventures och resenären

   

  När du köper en resa av Far Away Adventures gäller svensk konsumentlagstiftning, bland annat paketreselagen och resegarantilagen. Det betyder att om en resa blir avbruten eller inställd kan ersättning utbetalas ur resegarantin genom Kammarkollegiet. Vid tvister finns klara regler om vad som gäller för dig som konsument.

   

  De allmänna och särskilda resevillkoren reglerar, tillsammans med de upplysningar som Far Away Adventures tillhandahåller, avtalet mellan resenären och arrangören.

   

  I avtalet ingår också särskild information som resenären fått avseende ändringar eller kompletteringar av ovanstående dokument. Villkoren följer bestämmelserna i Lagen om Paketresor. I de fall då de allmänna och särskilda villkoren är motstridiga gäller de särskilda villkoren. Nedan följer särskilda resevillkor för resa med Far Away Adventures.

   

  Adressändring

  Resenären skall hålla Far Away Adventures underrättad om eventuell adressändring så att ändrade avgångstider och dylikt kan meddelas.

   

  Avbeställningsskydd

  Far Away Adventures erbjuder inte avbeställningsskydd, men rekommenderar att du ordnar ett sådant genom ditt försäkringsbolag ifall att du eller någon närstående skulle bli sjuk innan resan.

   

  Avbokning av resa

  Nedanstående gränser och belopp gäller om du avbokar din resa.

   

  Avbeställning tidigare än 60 dagar före avresedagen

  Resenären betalar 600 kr. Resterande anmälningsavgift återbetalas.

   

  Avbeställning 60 dagar eller senare, men tidigare än 30 dagar före avresedagen

  Resenären betalar 25% av resans pris.

   

  Avbeställning 30 dagar eller senare, men tidigare än 14 dagar före avresedagen

  Resenären betalar 75% av resans pris.

   

  Avbeställning 14 dagar eller senare

  Resenären betalar 100% av resans pris.

   

   

  Betalning av resa

  För att din anmälan skall vara giltig skall anmälningsavgift betalas in så fort du bokat din resa, dock senast fjorton dagar efter anmälan. Vi skickar ut resevillkor. Anmälningsavgiftens storlek är 2000 kr/person. När anmälningsavgiften betalts skickar vi ut bokningsbekräftelse och praktiska tips.

   

  Slutbetalning skall göras senast 40 dagar innan avresa. Sker anmälan senare än 30 dagar innan avresa skall hela resans pris inbetalas inom 3 dagar.

   

  Flyg

  Du kan inte köpa flygbiljett av Far Away Adventures men vi tipsar gärna om flygbolag till resmålet.

   

  Försäkringar

  Du måste ha en heltäckande försäkring som ger fullgott skydd vid sjukdom och olycksfall. Detta är ett villkor för deltagande i resan. Se till att du är försäkrad för den höjd du ska vistas på och för de aktiviteter du ska utföra. Försäkringen ska dessutom täcka kostnader vid eventuell helikoptertransport och hemtransport.

   

  Minimiantal deltagare

  För varje resa finns minimiantal resenärer för att vi skall kunna genomföra resan. Vid de tillfällen detta antal inte uppfylls erbjuds ofta resenären att genomföra resan mot pristillägg. Om prishöjningen överstiger 5% har resenären rätt att säga upp avtalet. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.

   

  Personuppgifter

  Inför bokning av en resa ber vi om personuppgifter för att uppfylla avtalet mellan dig och Far Away Adventures. Dina kontaktuppgifter behöver vi också för att informera om detaljer inför resan. Efter bokning ber vi dig också om passnummer, födelsedatum, kontaktperson i Sverige med telefonnummer och epost, försäkringsbolag, försäkringsbolagets telefonnummer från utlandet, försäkringsnummer, flightnr / datum / tider för ankomst och avfärd, medicinska problem, allergier och speciell diet. Dessa uppgifter skickat vi till lokal partner och guide för att vi ska kunna få ta på dig på resan, tillgodose dina behov och önskemål om speciell diet samt för att kunna assistera dig och försäkringsbolag/sjukhus vid en eventuell olycka. Dina uppgifter sparas i våra register/epost i max två år efter avslutad resa. Du har alltid möjlighet att begära ett registerutdrag för att kunna kontrollera vilken info som finns registrerad om dig. Far Away Adventures är skyldigt att rätta uppgifter som är felaktiga, ofullständiga eller missvisande. Inka Gurung är ansvarig för personuppgifter på Far Away Adventures. Kontakt: inka@farawayadventures.com / 073 814 05 70. Alla våra kunder får kontinuerligt ett nyhetsbrev via epost men det finns alltid möjlighet att avregistrera sig.

   

  Pass och visum

  På samtliga våra resor krävs pass och visum. Kostnaden för visum ingår normalt inte i resans pris.

   

  Reklamation

  Skadestånd eller yrkande av prisavdrag skall skriftligen vara Far Away Adventures tillhanda senast två månader efter hemkomst.

   

  Ändring av resans pris

  Vi förbehåller oss rätten att korrigera priset på resan vid större förändringar av resans kostnader. Som förändringar räknas bland annat ändringar av transportkostnader och valutakurser. Ev. förändringar av priset meddelas alltid resenären så fort som möjligt, dock senast 30 dagar innan avresa.

   

  Ändring av avtalsvillkor och resans utformning

  Resornas upplägg är av sådan karaktär att det är omöjligt att garantera att resplanen följs till hundra procent. Resplanen är därför alltid preliminär. Detta villkor måste accepteras av resenären. Far Away Adventures förbehåller sig rätten att göra ändringar av för resorna gällande avtalsvillkor.

   

  Förändringar av resplanen kan ske av många anledningar. Det kan handla om väderförutsättningar, de lokala myndigheternas påverkan, utverkning av tillstånd m.m. Vi kan även bli tvungna att ändra angivna hotell eller transportmedel av olika anledningar. Vid förekommande fall är det Far Away Adventures ambition att finna en likvärdig ersättning. Om resenären väljer att inte utnyttja angivna hotell och transporter, eller lämnar gruppen under resans gång kan ingen återbetalning ske. Vidare frånsäger sig arrangören ekonomiskt ansvar för händelser som kan rubriceras som force-majeur.

   

  Far Away Adventures följer utvecklingen på alla resmål. Resorna är inte statiska. Därför är vi alltid beredda att förändra resorna för att göra dem än mer intressanta. I de fall vi byter ut en plats i resplanen mot en annan meddelas detta i god tid innan avresa.

   

  Det är inte alltid helt okomplicerat att möta en främmande kultur med dess traditioner och lagar. Vi besöker de mest olikartade kulturer med ambitionen att väcka förståelse och vidga kunskaperna om omvärlden. För att visa respekt, och bli respekterad, är det nödvändigt att resenären anpassar sig till den lokala kulturen i den utsträckning som krävs.

   

  Genom att ha mottagit dessa resevillkor utan invändningar innan resan har resenären accepterat dem.

 • Välkommen att boka in dig på en speciell vandring till Annapurna Base Camp med Far Away Adventures. Detta är en av Nepals absolut bästa vandringar med spektakulära bergsvyer, byupplevelser och bekväma boenden. De första dagarna vandrar vi en lite annorlunda väg i ett område som väldigt få turister besöker. Här får vi uppleva det genuina Nepal och vi kommer nära den nepalesiska kulturen Vi vandrar fyra till sju timmar per dag och bor i dubbelrum i små tehus i byar. Några nätter bor vi hemma hos lokala familjer. I Katmandu och Pokhara bor vi på bekväma hotell. Far Away Adventures har snart tjugo års erfarenhet av Nepal - och mycket omtyckta guider av vilka du får lära dig allt om livet i Nepal.

  Dygnsplanering:
  Dag 1
  Du blir upphämtad på flyget. Vi äter middag tillsammans i Katmandu.

  Dag 2
  Efter en flygtur till Pokhara åker vi buss till Galeshwar (1200 m). På vår väg passerar vi flera floder och fina små byar. Vi äter lunch också börjar vi vår tre timmars vandring upp till byn Banskharka (1550 m). Gradvis ser vi hur byn nedanför oss krymper när vi vandrar uppför branta stentrappor. Redan idag har vi vyer över de fina bergen Nilgiri och Dhaulagiri på över 7000 meter.

  Dag 3
  Vandring till Nagi (2320m). Idag vandrar vi längs en bergskam och in i en rhododendronskog. Mellan trädstammarna har vi vyer över byar i dalarna och av de snötäckta bergstopparna.

  Dag 4
  Vandring till Mohare Danda (3300m). Vi fortsätter uppåt genom bambu- och rhododendronskog. Vid vandringens mål Mohare Danda väntar en fantastisk vy över bergen.

  Dag 5
  Vandring till Tadapani (2600 m). Nu kommer vi in på stigen till Poon Hill och här märker vi att det är fler turister. Det är mycket uppför en stund till byn Gorepani, sedan går det nedåt igen till floden som vi korsar och sedan är det uppåt igen och vi får vackra vyer av Annapurna South och Machapuchre. Natt i tehus.

  Dag 6
  Vandring till Chomrong (2100 m). Vi fortsätter på vår stig mot Annapurna Base Camp. Vi går genom skogspartier, ibland uppför stentrappor på lite brantare ställen. I byar ser vi grönsaksodlingar.

  Dag 7
  Vandring till Dovan (2600 m). Idag vandrar vi genom den lilla byn Bambo. Härikring ser vi flera vackra vattenfall. Sedan går stigen uppför igen genom bambu- och rhododendronskog. Nu börjar naturen bli vildare och byarna blir färre.

  Dag 8
  Till Machapuchre Base Camp (3700 m). Berget Machapuchre är heligt och det är inte tillåtet att bestiga det. I stället får man njuta av att se på det. Nu är vi inte långt ifrån Annapurna Base Camp. Vi vandrar i lugnt temp och låter kroppen acklimatisera sig till höjden.

  Dag 9
  Till Annapurna Base Camp. (4130 m). Efter två timmars vandring kommer vi idag till vandringens högsta punkt på 4130 m. Vi spenderar hela eftermiddagen här för att verkligen njuta av utsikten,

  Dag 10
  Tillbaka nedåt. Det blir skönt att komma ner till den grönskande skogen och lite tjockare luft igen. Vi njuter av små vattenfall längs stigen.

  Dag 11
  Idag vandrar vi till Jinu Danda. Här går vi ner till floden där vi kan bada i varma källor.

  Dag 12
  Vi har ungefär tre timmars vandring kvar innan vi en jeep kan hämta upp oss. Två timmar senare checkar vi in på vårt hotell i Pokhara.

  Dag 13
  Idag besöker vi ett hem i Pokhara vi får en traditionell nepalesisk lunch. I närheten finns en liten skola som vi besöker. Sedan följer den som vill med till den Fairtrade-märkta organisationen Womens Skills Development Org. Eftermiddagen är fri för vila och egna strövtåg.

  Dag 14
  Vi åker buss tillbaka mot Katmandu men halvvägs stannar vi till för att göra en raftingtur på floden Trisuli. Den som inte vill ge sig ut i några forsar kan spendera eftermiddagen på stranden.

  Dag 15
  Idag blir det sightseeing på det hinduiska tempelområdet Pashupatinath. Sedan gör vi en promenad genom gränderna kring turistkvarteret till det gamla kungliga torget Durbar Square.

  Dag 16
  Hemresa. Vi ordnar med transport till flyget.
 • Far Away Adventures arrangerar aktiva resor kring Himalaya. Följ med på en gruppresa eller låt oss skräddarsy ditt äventyr. Du kan kombinera eller välja mellan vandring, klättring, forspaddling, rafting, cykling och yoga. På sommarhalvåret har vi också forspaddlingskurser och ett ekoäventyr med yoga i Dala-Floda i Sverige.
 • Avtal mellan Far Away Adventures och resenären

   

  När du köper en resa av Far Away Adventures gäller svensk konsumentlagstiftning, bland annat paketreselagen och resegarantilagen. Det betyder att om en resa blir avbruten eller inställd kan ersättning utbetalas ur resegarantin genom Kammarkollegiet. Vid tvister finns klara regler om vad som gäller för dig som konsument.

   

  De allmänna och särskilda resevillkoren reglerar, tillsammans med de upplysningar som Far Away Adventures tillhandahåller, avtalet mellan resenären och arrangören.

   

  I avtalet ingår också särskild information som resenären fått avseende ändringar eller kompletteringar av ovanstående dokument. Villkoren följer bestämmelserna i Lagen om Paketresor. I de fall då de allmänna och särskilda villkoren är motstridiga gäller de särskilda villkoren. Nedan följer särskilda resevillkor för resa med Far Away Adventures.

   

  Adressändring

  Resenären skall hålla Far Away Adventures underrättad om eventuell adressändring så att ändrade avgångstider och dylikt kan meddelas.

   

  Avbeställningsskydd

  Far Away Adventures erbjuder inte avbeställningsskydd, men rekommenderar att du ordnar ett sådant genom ditt försäkringsbolag ifall att du eller någon närstående skulle bli sjuk innan resan.

   

  Avbokning av resa

  Nedanstående gränser och belopp gäller om du avbokar din resa.

   

  Avbeställning tidigare än 60 dagar före avresedagen

  Resenären betalar 600 kr. Resterande anmälningsavgift återbetalas.

   

  Avbeställning 60 dagar eller senare, men tidigare än 30 dagar före avresedagen

  Resenären betalar 25% av resans pris.

   

  Avbeställning 30 dagar eller senare, men tidigare än 14 dagar före avresedagen

  Resenären betalar 75% av resans pris.

   

  Avbeställning 14 dagar eller senare

  Resenären betalar 100% av resans pris.

   

   

  Betalning av resa

  För att din anmälan skall vara giltig skall anmälningsavgift betalas in så fort du bokat din resa, dock senast fjorton dagar efter anmälan. Vi skickar ut resevillkor. Anmälningsavgiftens storlek är 2000 kr/person. När anmälningsavgiften betalts skickar vi ut bokningsbekräftelse och praktiska tips.

   

  Slutbetalning skall göras senast 40 dagar innan avresa. Sker anmälan senare än 30 dagar innan avresa skall hela resans pris inbetalas inom 3 dagar.

   

  Flyg

  Du kan inte köpa flygbiljett av Far Away Adventures men vi tipsar gärna om flygbolag till resmålet.

   

  Försäkringar

  Du måste ha en heltäckande försäkring som ger fullgott skydd vid sjukdom och olycksfall. Detta är ett villkor för deltagande i resan. Se till att du är försäkrad för den höjd du ska vistas på och för de aktiviteter du ska utföra. Försäkringen ska dessutom täcka kostnader vid eventuell helikoptertransport och hemtransport.

   

  Minimiantal deltagare

  För varje resa finns minimiantal resenärer för att vi skall kunna genomföra resan. Vid de tillfällen detta antal inte uppfylls erbjuds ofta resenären att genomföra resan mot pristillägg. Om prishöjningen överstiger 5% har resenären rätt att säga upp avtalet. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.

   

  Personuppgifter

  Inför bokning av en resa ber vi om personuppgifter för att uppfylla avtalet mellan dig och Far Away Adventures. Dina kontaktuppgifter behöver vi också för att informera om detaljer inför resan. Efter bokning ber vi dig också om passnummer, födelsedatum, kontaktperson i Sverige med telefonnummer och epost, försäkringsbolag, försäkringsbolagets telefonnummer från utlandet, försäkringsnummer, flightnr / datum / tider för ankomst och avfärd, medicinska problem, allergier och speciell diet. Dessa uppgifter skickat vi till lokal partner och guide för att vi ska kunna få ta på dig på resan, tillgodose dina behov och önskemål om speciell diet samt för att kunna assistera dig och försäkringsbolag/sjukhus vid en eventuell olycka. Dina uppgifter sparas i våra register/epost i max två år efter avslutad resa. Du har alltid möjlighet att begära ett registerutdrag för att kunna kontrollera vilken info som finns registrerad om dig. Far Away Adventures är skyldigt att rätta uppgifter som är felaktiga, ofullständiga eller missvisande. Inka Gurung är ansvarig för personuppgifter på Far Away Adventures. Kontakt: inka@farawayadventures.com / 073 814 05 70. Alla våra kunder får kontinuerligt ett nyhetsbrev via epost men det finns alltid möjlighet att avregistrera sig.

   

  Pass och visum

  På samtliga våra resor krävs pass och visum. Kostnaden för visum ingår normalt inte i resans pris.

   

  Reklamation

  Skadestånd eller yrkande av prisavdrag skall skriftligen vara Far Away Adventures tillhanda senast två månader efter hemkomst.

   

  Ändring av resans pris

  Vi förbehåller oss rätten att korrigera priset på resan vid större förändringar av resans kostnader. Som förändringar räknas bland annat ändringar av transportkostnader och valutakurser. Ev. förändringar av priset meddelas alltid resenären så fort som möjligt, dock senast 30 dagar innan avresa.

   

  Ändring av avtalsvillkor och resans utformning

  Resornas upplägg är av sådan karaktär att det är omöjligt att garantera att resplanen följs till hundra procent. Resplanen är därför alltid preliminär. Detta villkor måste accepteras av resenären. Far Away Adventures förbehåller sig rätten att göra ändringar av för resorna gällande avtalsvillkor.

   

  Förändringar av resplanen kan ske av många anledningar. Det kan handla om väderförutsättningar, de lokala myndigheternas påverkan, utverkning av tillstånd m.m. Vi kan även bli tvungna att ändra angivna hotell eller transportmedel av olika anledningar. Vid förekommande fall är det Far Away Adventures ambition att finna en likvärdig ersättning. Om resenären väljer att inte utnyttja angivna hotell och transporter, eller lämnar gruppen under resans gång kan ingen återbetalning ske. Vidare frånsäger sig arrangören ekonomiskt ansvar för händelser som kan rubriceras som force-majeur.

   

  Far Away Adventures följer utvecklingen på alla resmål. Resorna är inte statiska. Därför är vi alltid beredda att förändra resorna för att göra dem än mer intressanta. I de fall vi byter ut en plats i resplanen mot en annan meddelas detta i god tid innan avresa.

   

  Det är inte alltid helt okomplicerat att möta en främmande kultur med dess traditioner och lagar. Vi besöker de mest olikartade kulturer med ambitionen att väcka förståelse och vidga kunskaperna om omvärlden. För att visa respekt, och bli respekterad, är det nödvändigt att resenären anpassar sig till den lokala kulturen i den utsträckning som krävs.

   

  Genom att ha mottagit dessa resevillkor utan invändningar innan resan har resenären accepterat dem.

FAKTA
Vandring
Bokningsbar: Okt 04, 2019 - Okt 19, 2019

Spara
  Boende: Dubbelrum
  Måltider: Helpension
  Utrustning: Ja
  Instruktör/Guide: Ja
  Nivå: Medel
  Restyp: Alla resenärer
  Flyg ingår: Nej
  Transfer t/r flygplatsen: Ja
  Wifi: Ja
  Antal dagar: 16
18 800:-
Pris per person
VÄLKOMSTERBJUDANDE

Prenumerera på vårt nyhetsbrev & få en välkomstrabatt vid din nästa bokning!

 
LÄGE
KONTAKTA OSS MED DIN FÖRFRÅGAN
Annapurna Base Camp - vandring i Nepal, Nepal, Okt 04, 2019 - Okt 19, 2019

Ingen förfrågan är bindande. Vi återkommer till dig inom 24h. Hälsningar, Far Away Adventures

   Ja tack, jag vill gärna ta emot nyheter & erbjudanden från Active Trips
GARANTI HOS KAMMARKOLLEGIET

Den som är arrangör eller återförsäljare av paketresor enligt lagen (1992:1672) om paketresor skall ställa säkerhet hos Kammarkollegiet.

Resegarantilagen ska skydda resenärer när paketresor ställs in eller avbryts, vanligtvis på grund av att reseföretaget försatts i konkurs.