Hälsa på resande fot
2018-07-04 | GÄSTINLÄGG

Sedan jag var 12 år har jag rest världen runt på olika tennistävlingar. Det är snart 30 år av resande. Först som liten junior med ambitioner att bli en professionell tennisspelare. Sedan som professionell tennisspelare i många år och nu senaste 8 åren som tennistränare. Känns ju aningen sjukt när jag skriver det. Många av åren har jag varit borta över 250 dagar per år.

_____________________________________________________________


Magnus Norman en av Sveriges bästa tennisspelare i början av 2000-talet. Han har vunnit 12 ATP-titlar i sin karriär och var även i final i Franska Öppna 2000. 1998 var han med och förde Sverige till seger i Davis Cup mot Italien. Sedan åtta år tillbaka är han tennistränare samt en av grundarna till tennisakademin Good To Great.

_____________________________________________________________

Jag är en av grundarna och initiativtagare till Good to Great Tennis Academy. Verksamheten håller till i Catella Arena i Danderyd. Här drillar vi framtidens duktiga ambassadörer för Sverige. Förhoppningsvis blir de bra tennisspelare men framförallt viktigt att det blir fina människor. Catella Arena är för övrigt den häftigaste tennisanläggning inomhus som finns i hela världen! Det bästa är att den är öppen för alla! Det finns såklart tennisbanor men också padeltennis, gym, idrottsklinik samt restaurang och konferensmöjligheter.

Mikael, Nicklas och jag själv grundade Good to Great Tennis Academy för att vi ville hjälpa Svensk Tennis i en tid då vi inte fick fram lika många spelare längre. Vi hade varit enormt framgångsrika ända sedan Björn Borgs tid men nu såg det mörkare ut. Vi ville hjälpa till! Vi ville skapa en plats där ambitiösa ungdomar kunde samlas och träna tillsammans. Vi hade en vision om att de också kunde resa tillsammans med tränare från akademin. Vi hade tagit mycket inspiration från våra år som proffs och också sett hur många andra länder jobbade. Good to Great startade sin verksamhet i Salkhallen. Vi började 07:00 varje dag och hade vårt kontor i ett fläktrum i hallen ett tag. Efter en tid flyttade vi av utrymmesskäl till Järfälla Tennishall där vi fick hyra fler banor och fler timmar. Vi utökade verksamheten där. Hela tiden har visionen och drömmen varit att ha en egen anläggning där vi kan skräddarsy efter våra behov. Den 26 april invigdes Catella Arena i Danderyd. 
Tillbaks till mina resor inom tennisen. Vad kan vara ett bättre ämne att skriva om på Active Trips än om hur man bibehåller håller goda vanor och en sund hälsa när man reser. Det kan inte vara många som har rest mer än mig senaste 30 åren och samtidigt varit aktiv.

Jag vet att många vänner känner svårigheter att behålla en god hälsa när man reser. Dina vardagliga rutiner byts mot något annorlunda. Vart ska jag träna? Hemmagjord mat byts mot att äta ute. Ska jag verkligen packa träningskläder? Vart kan jag springa? Ja, frågorna är många när man ska ut och resa och samtidigt vill hålla sin hälsa intakt. 

Jag har lärt mig att resa och samtidigt bibehålla mina rutiner. Jag ska dela med mig av mina små knep som jag har. 

På senare år har jag blivit biten av sporten Triathlon så jag har fokuserat ganska mycket på simning, cykel och löpning senaste 3 åren.

Det första är förstås vädret. Är det vinter eller sommar dit jag ska resa. Detta för att veta vilka kläder jag ska ha med mig för att kunna träna såklart. Jag är en riktig utemänniska. Att både få motion och frisk luft är en oslagbar kombination mot stress och mot tidsomställningar bland annat. Är verkligen ingen gymkille så det ska vara bara i nödfall. Sedan kollar jag vart hotellet där jag bor ligger i förhållande till möjligheten att springa eller vistas ute. Jag föredrar att springa ute alla dar i veckan. Är jag exempelvis i Wimbledon, som är en stadsdel utanför Wimbledon, så googlar jag på "running routes Wimbledon". Ofta får jag grymma träffar om jag letar lite. Wimbledon common är en dröm att springa i! Är man i New York så rekommenderar jag starkt att springa runt Manhattan om man har tid och är tränad för det. Bilden nedan är från en av dom rundorna längst Harlem river. 


 Det andra jag gör är att kolla om hotellet har ett gym och vilka maskiner som i så fall finns i gymmet. Finns det en cykel? Vad är det för cykel? Vad är det för pedaler på cykeln? Kan det vara så att det är läge att ta med egen cykel? Finns cykel att hyra? Bilden nedan är från en runda i Schweiz vid Genevesjön.


Har hotellet en pool? Hur stor är poolen? Finns andra pooler runt om hotellet och vilka tider kan man simma? Vad kostar inträdet? Alla dessa detaljer är väldigt viktiga att kolla upp. Det är inget kul att komma till simhallen och den är full av lek och plast om du tänkt simma exempelvis. Kolla tiderna för "lap swimming" eller liknande. 

Nästa grej är såklart kosten. Att äta ute på restaurang kan vara riktig kass men kan även vara hälsosamt. Allt beror på valen du gör. Det svåra för mig och för många andra är dock mellanmålen. Det är viktigt att alltid ha med mig bra mellanmål och detta kräver lite planering. Finns det mataffärer nära där du bor? I så fall köper jag gärna nötter. Gärna några bars och frukt.

Allt kräver som ni ser lite planering men jag har lärt mig att uppskatta att upptäcka nya pooler, nya ställen att cykla och springa. Det har blivit mitt sätt att upptäcka städerna jag reser till (hatar att åka på vanlig sightseeing) och det har gjort att jag orkat hålla i mina vardagliga rutiner.

Jag har en spännande sommar framför mig. Som vanligt i mitt yrke som tennistränare till duktiga elitsatsande spelare är det väldigt svårt att planera tiden. Jag dras för tillfället av en ganska allvarlig skada i mitt knä som sätter käppar i hjulet för min Triathlon men jag kör rehab och hoppas det ska läka. Jag var anmäld till Ironman Kalmar men tyvärr ser det ut att jag missa denna tävling. Mycket tungt! Så fort knät förhoppningsvis är bra så ska jag sätta upp något nytt spännande äventyr.

Vill önska er en solig och aktiv sommar!

Med vänlig hälsning, Magnus Norman

Hälsa på resande fot
2018-07-04 | GäSTINLäGG

Sedan jag var 12 år har jag rest världen runt på olika tennistävlingar. Det är snart 30 år av resande. Först som liten junior med ambitioner att bli en professionell tennisspelare. Sedan som professionell tennisspelare i många år och nu senaste 8 åren som tennistränare. Känns ju aningen sjukt när jag skriver det. Många av åren har jag varit borta över 250 dagar per år.

_____________________________________________________________


Magnus Norman en av Sveriges bästa tennisspelare i början av 2000-talet. Han har vunnit 12 ATP-titlar i sin karriär och var även i final i Franska Öppna 2000. 1998 var han med och förde Sverige till seger i Davis Cup mot Italien. Sedan åtta år tillbaka är han tennistränare samt en av grundarna till tennisakademin Good To Great.

_____________________________________________________________

Jag är en av grundarna och initiativtagare till Good to Great Tennis Academy. Verksamheten håller till i Catella Arena i Danderyd. Här drillar vi framtidens duktiga ambassadörer för Sverige. Förhoppningsvis blir de bra tennisspelare men framförallt viktigt att det blir fina människor. Catella Arena är för övrigt den häftigaste tennisanläggning inomhus som finns i hela världen! Det bästa är att den är öppen för alla! Det finns såklart tennisbanor men också padeltennis, gym, idrottsklinik samt restaurang och konferensmöjligheter.

Mikael, Nicklas och jag själv grundade Good to Great Tennis Academy för att vi ville hjälpa Svensk Tennis i en tid då vi inte fick fram lika många spelare längre. Vi hade varit enormt framgångsrika ända sedan Björn Borgs tid men nu såg det mörkare ut. Vi ville hjälpa till! Vi ville skapa en plats där ambitiösa ungdomar kunde samlas och träna tillsammans. Vi hade en vision om att de också kunde resa tillsammans med tränare från akademin. Vi hade tagit mycket inspiration från våra år som proffs och också sett hur många andra länder jobbade. Good to Great startade sin verksamhet i Salkhallen. Vi började 07:00 varje dag och hade vårt kontor i ett fläktrum i hallen ett tag. Efter en tid flyttade vi av utrymmesskäl till Järfälla Tennishall där vi fick hyra fler banor och fler timmar. Vi utökade verksamheten där. Hela tiden har visionen och drömmen varit att ha en egen anläggning där vi kan skräddarsy efter våra behov. Den 26 april invigdes Catella Arena i Danderyd. 
Tillbaks till mina resor inom tennisen. Vad kan vara ett bättre ämne att skriva om på Active Trips än om hur man bibehåller håller goda vanor och en sund hälsa när man reser. Det kan inte vara många som har rest mer än mig senaste 30 åren och samtidigt varit aktiv.

Jag vet att många vänner känner svårigheter att behålla en god hälsa när man reser. Dina vardagliga rutiner byts mot något annorlunda. Vart ska jag träna? Hemmagjord mat byts mot att äta ute. Ska jag verkligen packa träningskläder? Vart kan jag springa? Ja, frågorna är många när man ska ut och resa och samtidigt vill hålla sin hälsa intakt. 

Jag har lärt mig att resa och samtidigt bibehålla mina rutiner. Jag ska dela med mig av mina små knep som jag har. 

På senare år har jag blivit biten av sporten Triathlon så jag har fokuserat ganska mycket på simning, cykel och löpning senaste 3 åren.

Det första är förstås vädret. Är det vinter eller sommar dit jag ska resa. Detta för att veta vilka kläder jag ska ha med mig för att kunna träna såklart. Jag är en riktig utemänniska. Att både få motion och frisk luft är en oslagbar kombination mot stress och mot tidsomställningar bland annat. Är verkligen ingen gymkille så det ska vara bara i nödfall. Sedan kollar jag vart hotellet där jag bor ligger i förhållande till möjligheten att springa eller vistas ute. Jag föredrar att springa ute alla dar i veckan. Är jag exempelvis i Wimbledon, som är en stadsdel utanför Wimbledon, så googlar jag på "running routes Wimbledon". Ofta får jag grymma träffar om jag letar lite. Wimbledon common är en dröm att springa i! Är man i New York så rekommenderar jag starkt att springa runt Manhattan om man har tid och är tränad för det. Bilden nedan är från en av dom rundorna längst Harlem river. 


 Det andra jag gör är att kolla om hotellet har ett gym och vilka maskiner som i så fall finns i gymmet. Finns det en cykel? Vad är det för cykel? Vad är det för pedaler på cykeln? Kan det vara så att det är läge att ta med egen cykel? Finns cykel att hyra? Bilden nedan är från en runda i Schweiz vid Genevesjön.


Har hotellet en pool? Hur stor är poolen? Finns andra pooler runt om hotellet och vilka tider kan man simma? Vad kostar inträdet? Alla dessa detaljer är väldigt viktiga att kolla upp. Det är inget kul att komma till simhallen och den är full av lek och plast om du tänkt simma exempelvis. Kolla tiderna för "lap swimming" eller liknande. 

Nästa grej är såklart kosten. Att äta ute på restaurang kan vara riktig kass men kan även vara hälsosamt. Allt beror på valen du gör. Det svåra för mig och för många andra är dock mellanmålen. Det är viktigt att alltid ha med mig bra mellanmål och detta kräver lite planering. Finns det mataffärer nära där du bor? I så fall köper jag gärna nötter. Gärna några bars och frukt.

Allt kräver som ni ser lite planering men jag har lärt mig att uppskatta att upptäcka nya pooler, nya ställen att cykla och springa. Det har blivit mitt sätt att upptäcka städerna jag reser till (hatar att åka på vanlig sightseeing) och det har gjort att jag orkat hålla i mina vardagliga rutiner.

Jag har en spännande sommar framför mig. Som vanligt i mitt yrke som tennistränare till duktiga elitsatsande spelare är det väldigt svårt att planera tiden. Jag dras för tillfället av en ganska allvarlig skada i mitt knä som sätter käppar i hjulet för min Triathlon men jag kör rehab och hoppas det ska läka. Jag var anmäld till Ironman Kalmar men tyvärr ser det ut att jag missa denna tävling. Mycket tungt! Så fort knät förhoppningsvis är bra så ska jag sätta upp något nytt spännande äventyr.

Vill önska er en solig och aktiv sommar!

Med vänlig hälsning, Magnus Norman

ACTIVE TRIPS JUST NU
63
RESMÅL
21
AKTIVITETER
102
RESOR

FÅ ERBJUDANDEN & INSPIRATION


FÅ ERBJUDANDEN & INSPIRATION


VÅRA PARTNERS