Ett slumpartat möte ledde till tjejresor i Nepal
2018-06-22 | PARTNER

Det är nu tio år sedan jag träffade Sita på ett litet café vid sjön Fewa vid foten av Annapurnabergen. Jag glömmer aldrig den där dagen och funderar ofta på om det var slumpen eller ödet som förde våra vägar samman.  Då kunde Sita ingen engelska, hade ingen utbildning, inget yrke, ingen trygghet.

I dagarna är hon på väg hit. Hem till min familj här i Dala-Floda. Hon ska komma till Sverige för att hjälpa mig med det ekoäventyr jag arrangerar varje sommar.  Tillsammans ska vi guida en grupp svenskar. Det blir vandring, cykling och paddling. Sita ska leda de dagliga yogapassen.  Vi ska också umgås, campa, plocka blåbär, samtala om Nepal och Sverige. Och planera resor. I höst ska vi guida en rundresa tillsammans i Nepal och Sita ska själv guida vandringar i Annapurnabergen samt en resa med forspaddling för nybörjare.  Hon har fullt upp nuförtiden. 

År 2002 startade jag mitt företag Far Away Adventures. Jag hade då spenderat mycket tid i Nepal. Paddlat forskajak på många av landets floder och gjort flertalet långa vandringar i bergen. Jag hade knutit kontakter med fantastiska bergs- och forsguider och professionella lokala företag. Det blev nästan en självklarhet att börja ta med svenska grupper till landet vars natur och kultur fascinerade mig oändligt. Men det var något som grämde mig och det var att inga nepalesiska kvinnor var ute och vandrade, paddlade eller cyklade...När jag mötte Sita den där dagen 2008 bad hon mig att lära henne paddla forskajak. Det gjorde jag med glädje. Det började med en härlig dag på sjön och ledde till att hon blev en professionell självständig stolt och glad outdoorguide. Under många år spenderade jag mycket av min tid med att lära Sita och andra tjejer att paddla, simma, prata engelska och mycket annat. Mycket har hänt på de tio åren som gör mig väldigt stolt. Bland annat har Sita tillsammans med några andra tjejer startat ett företag och idag tar detta lilla professionella team hand om många av mina Nepalresenärer. Det är en fantastisk känsla att försörja sig på att arrangera resor som verkligen är viktiga, inte bara för resenärerna utan för deras guider.  Våra resor är resor som förändrar!  


På Far Away Adventures tjejresa i Nepal får du följa med Sita på en fem dagars vandring i Annapurnabergen. Vi vandrar i ett område som väldigt få turister besöker och här får du se det genuina landet och lära dig mycket om Nepal. Du får även göra en två dagars raftingtur med camping på en sandstrand och besöka Sitas hem där hennes mor lagar traditionell mat till gruppen.  Sita tar dig även med till en skola och några Fairtrade-projekt där man kan handla med gott samvete. Det blir förstås också sightseeing bland alla spännande tempelplatser i Katmandu.Tjeresan i Nepal arrangeras varje höst.  Det finns några platser kvar på resan den 14 - 25 november 2018. 

Läs mer om tjejresan i Nepal här

Varmt välkomna till Nepal!  /  Inka Gurung, grundare Far Away Adventures

Ett slumpartat möte ledde till tjejresor i Nepal
2018-06-22 | PARTNER

Det är nu tio år sedan jag träffade Sita på ett litet café vid sjön Fewa vid foten av Annapurnabergen. Jag glömmer aldrig den där dagen och funderar ofta på om det var slumpen eller ödet som förde våra vägar samman.  Då kunde Sita ingen engelska, hade ingen utbildning, inget yrke, ingen trygghet.

I dagarna är hon på väg hit. Hem till min familj här i Dala-Floda. Hon ska komma till Sverige för att hjälpa mig med det ekoäventyr jag arrangerar varje sommar.  Tillsammans ska vi guida en grupp svenskar. Det blir vandring, cykling och paddling. Sita ska leda de dagliga yogapassen.  Vi ska också umgås, campa, plocka blåbär, samtala om Nepal och Sverige. Och planera resor. I höst ska vi guida en rundresa tillsammans i Nepal och Sita ska själv guida vandringar i Annapurnabergen samt en resa med forspaddling för nybörjare.  Hon har fullt upp nuförtiden. 

År 2002 startade jag mitt företag Far Away Adventures. Jag hade då spenderat mycket tid i Nepal. Paddlat forskajak på många av landets floder och gjort flertalet långa vandringar i bergen. Jag hade knutit kontakter med fantastiska bergs- och forsguider och professionella lokala företag. Det blev nästan en självklarhet att börja ta med svenska grupper till landet vars natur och kultur fascinerade mig oändligt. Men det var något som grämde mig och det var att inga nepalesiska kvinnor var ute och vandrade, paddlade eller cyklade...När jag mötte Sita den där dagen 2008 bad hon mig att lära henne paddla forskajak. Det gjorde jag med glädje. Det började med en härlig dag på sjön och ledde till att hon blev en professionell självständig stolt och glad outdoorguide. Under många år spenderade jag mycket av min tid med att lära Sita och andra tjejer att paddla, simma, prata engelska och mycket annat. Mycket har hänt på de tio åren som gör mig väldigt stolt. Bland annat har Sita tillsammans med några andra tjejer startat ett företag och idag tar detta lilla professionella team hand om många av mina Nepalresenärer. Det är en fantastisk känsla att försörja sig på att arrangera resor som verkligen är viktiga, inte bara för resenärerna utan för deras guider.  Våra resor är resor som förändrar!  


På Far Away Adventures tjejresa i Nepal får du följa med Sita på en fem dagars vandring i Annapurnabergen. Vi vandrar i ett område som väldigt få turister besöker och här får du se det genuina landet och lära dig mycket om Nepal. Du får även göra en två dagars raftingtur med camping på en sandstrand och besöka Sitas hem där hennes mor lagar traditionell mat till gruppen.  Sita tar dig även med till en skola och några Fairtrade-projekt där man kan handla med gott samvete. Det blir förstås också sightseeing bland alla spännande tempelplatser i Katmandu.Tjeresan i Nepal arrangeras varje höst.  Det finns några platser kvar på resan den 14 - 25 november 2018. 

Läs mer om tjejresan i Nepal här

Varmt välkomna till Nepal!  /  Inka Gurung, grundare Far Away Adventures

ACTIVE TRIPS JUST NU
63
RESMÅL
21
AKTIVITETER
102
RESOR

FÅ ERBJUDANDEN & INSPIRATION


FÅ ERBJUDANDEN & INSPIRATION


VÅRA PARTNERS